Σε κρεβάτια από ανακυκλωμένα χαρτόκουτα θα κοιμηθούν οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο που θα διεξαχθούν φέτος.   

Η διοργάνωση ανακοίνωσε επίσης ότι τα στρώματα είναι φτιαγμένα από πολυαιθυλένιο το οποίο θα επαναχρησιμοποιηθεί μετά τους αγώνες για την παρασκευή πλαστικών προϊόντων. Ένα αντίγραφο των φιλικών προς το περιβάλλον διαμερισμάτων των αθλητών παρουσιάστηκε στα Μέσα για πρώτη φορά σήμερα χθες στο Τόκιο παρότι η κατασκευή των διαμερισμάτων έχει ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών θα χρειαστούν 18.000 κρεβάτια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 8.000 για τους Παραολυμπιακούς. Το μήκος των κρεβατιών αγγίζει τα δύο μέτρα και δέκα εκατοστά και σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορούν να αντέξουν βάρος 200 κιλών. Το μέγεθος αυτό υπερβαίνει το μέγιστο βάρος των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. 

Υπενθυμίζεται πως η διοργανωτική αρχή ανακοίνωσε ήδη από το 2017 ότι και τα μετάλλια των αθλητών θα κατασκευαστούν από υλικά ανακυκλωμένων συσκευών. Η Ιαπωνία, που επιδιώκει να κάνει τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, φιλικούς προς το περιβάλλον, κατασκεύασε την δάδα των αγώνων από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, τα βάθρα από ανακυκλωμένα υλικά οικιακής χρήσης και πλαστικό που ανασύρθηκε από τον ωκεανό, ενώ το ρεύμα θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.   

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από τις 25 Αυγούστου ως τις 6 Σεπτεμβρίου.   

Με πληροφορίες από BBC