Άσχημα νέα για τους λάτρεις της μπίρας, καθώς πρόκειται να γίνει ακριβότερη στη Γερμανία.

Δύο από τους μεγαλύτερους ζυθοποιούς της χώρας – οι όμιλοι Radeberger και Krombacher – αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για αύξηση της τιμής της βαρελίσιας μπύρας τους, αύξηση που ίσως ακολουθήσουν και άλλες μάρκες.

Οι παραγωγοί μπίρας αυξάνουν τις τιμές για τους λιανοπωλητές

Ο όμιλος Radeberger, η μεγαλύτερη  ζυθοποιία της Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές της βαρελίσιας μπύρας από το Μάρτιο του 2020. Ωστόσο, η αύξηση επηρεάζει μόνο τις τιμές χονδρικής του ομίλου, και έτσι παραμένει να δούμε αν θα αυξηθούν και οι τιμές για τον καταναλωτή.

Ο όμιλος Radeberger, με έδρα τη Φρανκφούρτη, διαθέτει περισσότερα από 40 διαφορετικά εμπορικά σήματα μπίρας στη Γερμανία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η αύξηση των τιμών θα επηρεάσει την πλειοψηφία των προϊόντων του ομίλου, με εξαίρεση τις μπίρες Kölsch και Stuttgarter Hofbräu. Οι λόγοι αυτής της αύξησης της τιμής των βαρελιών δεν έγιναν γνωστοί. 

Η τιμές ενός μικρού ποσοστού εμφιαλωμένης μπίρας επίσης θα αυξηθούν. Η Schöfferhofer Weizen, η Berliner Pilsner και η Ur-Krostitzer είναι από τις μάρκες που θα γίνουν ακριβότερες. Ο όμιλος εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στις συνεχείς αυξήσεις του κόστους που σχετίζεται, μεταξύ άλλων, με τα logistics, την ενέργεια, το κόστος συσκευασίας και τη φορολογία.

Η τιμή της βαρελίσιας μπίρας θα συνεχίσει να αυξάνεται

Ο όμιλος Radeberger δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής που αυξάνει την τιμή της μπίρας του το 2020. Η Krombacher, η πιο δημοφιλής μάρκα μπύρας στη Γερμανία, θα αυξήσει επίσης τις τιμές της. Ακόμη, η ζυθοποιία Veltins αναμένεται να αυξήσει τις τιμές της μπίρας της.

Σύμφωνα με το περιοδικό Inside, το γερμανικό περιοδικό βιομηχανίας ποτών, το χάσμα τιμών μεταξύ της βαρελίσιας και εμφιαλωμένης μπίρας θα συνεχίσει να αυξάνεται και φέτος. Ο Niklas Other, επικεφαλής συντάκτης του Inside, προβλέπει ότι και άλλοι ζυθοποιοί θα αυξήσουν σύντομα την τιμή της βαρελίσιας μπίρας.