Λάρισα: Η συγκινητική ιστορία του «ντελιβερά Άγιου Βασίλη»

Ο Κώστας Γκιουλέκας το πρωί δουλεύει ως χειριστής μηχανημάτων και το βράδυ ως ντελιβεράς. Αυτό που του αρέσει είναι να προσφέρει χαρά και φέτος το κατάφερε με έναν μοναδικό τρόπο.

638
Στη Λάρισα ένας ντελιβεράς, φέτος τα Χριστούγεννα, μοίρασε... πίτσες - Η συγκινητική ιστορία ONLARISSA.GR

Το επάγγελμα του ντελιβερά ή αλλιώς του ταχυδιανομέα φαγητού, αποτέλεσε μέσα στην κρίση το αποκούμπι για δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που έσπευσαν μέσα από ένα επάγγελμα με εξαιρετικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, είτε να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, είτε να επιβιώσουν ξεφεύγοντας από την ατραπό της ανεργίας.

Μία δουλειά συνώνυμο του άγχους, της επικινδυνότητας αλλά και των αντίξοων συνθηκών. Μία δουλειά που δεν ξεχωρίζει τη νύχτα από τη μέρα, τον καύσωνα από το χιόνι και την αργία από την εργάσιμη.

Στη Λάρισα ένας ντελιβεράς, φέτος τα Χριστούγεννα, μοίρασε... πίτσες - Η συγκινητική ιστορία
Στη Λάρισα ένας ντελιβεράς, φέτος τα Χριστούγεννα, μοίρασε… πίτσες – Η συγκινητική ιστορία  ONLARISSA.GR

Ο Κώστας Γκιουλέκας είναι 36 ετών και ζει στη Λάρισα με τη γυναίκα του και το παιδί τους. Είναι από τους ανθρώπους εκείνους που βάζει ανάχωμα το φιλότιμο και την καλοσύνη απέναντι στη στρεσαρισμένη καθημερινότητα.

Το πρωί εργάζεται ως χειριστής μηχανημάτων σε μία εταιρία. Το βράδυ όμως κάνει και δεύτερη δουλειά για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό για το σπίτι του. Εργάζεται ως ντελιβεράς σε γνωστή πιτσαρία της πόλης.

Όπως εξηγεί στο onlarissa, ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που «δε χάνει την ευκαιρία στην καθημερινότητα να κάνει του ανθρώπους να γελάνε». «Να χαίρομαι την κάθε στιγμή της ζωής και να προσφέρω χαρά στον κόσμο» όπως λέει.

Στη Λάρισα ένας ντελιβεράς, φέτος τα Χριστούγεννα, μοίρασε... πίτσες - Η συγκινητική ιστορία
Στη Λάρισα ένας ντελιβεράς, φέτος τα Χριστούγεννα, μοίρασε… πίτσες – Η συγκινητική ιστορία  ONLARISSA.GR

Έτσι, η εορταστική περίοδος που διανύουμε του έδωσε το έναυσμα να δώσει μία ξεχωριστή χροιά στη βραδινή του εργασία: Αποφάσισε να γίνει ένας… Άγιος Βασίλης ντελιβεράς!

«Η απόφαση, εξηγεί, να ντυθώ Άγιος Βασίλης έγινε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας κ. Χρήστο Τζίκο που με στήριξε σε όλο αυτό…». Και βέβαια η ανταπόκριση του κόσμου ήταν το κάτι άλλο στον καλοσυνάτο ντελιβερά που μαζί με το φαγητό, φέρνει και το πνεύμα των Χριστουγέννων στα σπίτια των Λαρισαίων!».