Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσο χρόνο σπαταλάτε στην καθημερινή σας ζωή για τις βασικές σας δραστηριότητες; Αυτές τις απλές που με τίποτα δεν μπορούμε να αποφύγουμε, γιατί απλά είναι μέρος της ρουτίνας μας.

Έχετε για παράδειγμα αναρωτηθεί πόσα λεπτά από την ημέρα σας δαπανάτε ψάχνοντας να βρείτε χώρο για παρκάρισμα; Πόσα για να πλύνετε τα δόντια σας; Τα νούμερα θα σας καταπλήξουν σίγουρα.

Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω συμπεράσματα και θα καταλάβετε.

Οι ειδικοί υπολόγισαν πως οι άνθρωποι περνούν συνολικά τουλάχιστον επτά χρόνια από τη ζωή τους προσπαθώντας να κοιμηθούν ενώ βρίσκονται στο κρεβάτι τους και έχουν αϋπνίες.

Όχι μία, ούτε δύο αλλά 248 ημέρες ξοδεύουμε από την ζωή μας ψάχνοντας να βρούμε μια θέση πάρκινγκ, εμείς οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων κυρίως. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες.

Πόση ώρα χάνουμε από την ζωή μας για τις καθημερινές

Οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, σπαταλούν κατά τη διάρκεια της ζωής τους περίπου 8,5 χρόνια ψωνίζοντας στα μαγαζιά. Άνδρες τι έχετε να πείτε γι′ αυτό;

Για πολλούς από εμάς, η απώλεια βάρους είναι μια μάχη που δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, οι γυναίκες ξοδεύουν περίπου 17 χρόνια από τη ζωή τους κάνοντας δίαιτες.

«Είσαι έτοιμη ή όχι ακόμα;» Αυτή είναι μια φράση που όλες οι γυναίκες έχουν ακούσει. Οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Και όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ισχύει 100%, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία οι γυναίκες δαπανούν 136 ημέρες από ολόκληρη την ζωή τους απλά για να ντυθούν. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι πως ένας άνδρας χρειάζεται μόλις 46 ημέρες για το ίδιο πράγμα.

Αν και είναι δύσκολο να το διανοηθούμε, σπαταλάμε σχεδόν 1 χρόνο και 4 μήνες κάνοντας γυμναστική.

Πόση ώρα χάνουμε από την ζωή μας για τις καθημερινές

Από την άλλη, περίπου 11 χρόνια από την ζωή μας βρισκόμαστε μπροστά από μια οθόνη. Ενός υπολογιστή, ενός smartphone κτλ.

Οι επιστήμονες έχουν παράλληλα υπολογίσει πως περίπου 21 χρόνια από την ζωή μας καθόμαστε σε μια καρέκλα. Αν είμαστε υπάλληλοι γραφείου δε, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Όπως επίσης έχει υπολογιστεί, 92 ολόκληρες ημέρες από την ζωή μας τις σπαταλούμε ενώ βρισκόμαστε στην τουαλέτα.

Πόση ώρα χάνουμε από την ζωή μας για τις καθημερινές

Aπό την άλλη, 235 ημέρες έχουμε περάσει περιμένοντας σε μια ουρά. Σε μια δημόσια υπηρεσία, στο αεροδρόμιο, στο σούπερ μάρκετ και όπου αλλού έχετε φανταστεί!