Με αυτή την επιτυχία, ο Βολικάκης ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. «Εάν δεν είχα τζετ λαγκ θα έπαιρνα το χρυσό», δήλωσε λίγο αργότερα ο 31χρονος στην εφημερίδα «Καθημερινή». Χθες, ο Βολικάκης τερμάτισε 9ος στο όμνιουμ, και σήμερα ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Το χρυσό κατέκτησε ο 24χρονος Ουκρανός Ρομάν Γκλάντις και το ασημένιο ο Ολλανδός Ρίο Έφτινγκ.  

«Είναι μία φανταστική χρονιά για εμένα με σπουδαία αποτελέσματα. Από την κούραση δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει τι πέτυχα εδώ. Σε αυτά τα μακρινά ταξίδια αγωνίζομαι σχεδόν άυπνος και στο τέλος βλέπω πως πάντα κερδίζει η ελληνική ψυχή. Ευχαριστώ όλους όσοι πιστεύουν σε εμένα και είναι δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι».  

Ο Βολικάκης θα βρεθεί στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας στα μέσα Δεκεμβρίου, για να πάρει μέρος σε ένα ακόμη παγκόσμιο κύπελλο. Το Ιανουάριο θα βρεθεί στο αθλητικό μίτινγκ στον Καναδά και, πριν τους Ολυμπιακούς, θα μεσολαβήσει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου, τον ερχόμενο Μάρτιο.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!