Ψηφίστε για το ελληνικό σχολείο Mannheim

Έκκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για να παραμείνει υποχρεωτικό το μάθημα της ελληνικής γλώσσας στο ελληνικό σχολείο Mannheim. Μπορούμε να βοηθήσουμε με την ψήφο μας;

2989
Φώτο: Κώστας Ντεβές

Εδώ και 42 χρόνια, τα παιδιά του ελληνικού σχολείου στο Mannheim μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα. Το 1977, το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε το «Versuch mit muttersprachlichen Klassen», ένα πειραματικό πρόγραμμα εκμάθησης μητρικής γλώσσας ως το μοναδικό πρόγραμμα στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης. Αυτό το project προβλέπεται πλέον να φτάσει στο τέλος τους. Όμως δεν πρόκειται πια για ένα πείραμα, γιατί δε μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει πείραμα όταν διεξάγεται για 42 συναπτά έτη, αλλά πραγματικότητα. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σχολείου Mannheim κάνει έκκληση ώστε τα μαθήματα να μην θεωρούνται προαιρετικά και ζητά να παρέχονται τουλάχιστον 7 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Ζητούν οι μαθητές από όλη την περιοχή Mannheim και Rhein-Neckar, να μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο. Ζητούν να διατηρηθεί αυτό το δίγλωσσο σύστημα. Ζητούν να παραμείνει το σχολείο πόλος έλξης για όλους τους Έλληνες από όλη την περιοχή. 

Το Κολλέγιο της Waldhof-Schule, ο ιερέας της Ελληνικής Oρθόδοξης ενορίας Mannheim, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο υπεύθυνος της εκπαίδευσης (Bildungsbürgermeister) του Mannheim και οι ελληνικές κοινότητες και οι σύλλογοι γονέων συμπαραστέκονται σε αυτή την έκκληση. Αυτό το σχολείο είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ενσωμάτωσης. Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να προστατευτεί αυτό το διαμάντι της εκπαίδευσης συμμετέχοντας στο ψήφισμα.





Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!