Το παγκοσμίου φήμης ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη στη μικρή γερμανική πόλη Himmelpfort άνοιξε και φέτος τις πόρτες του και περιμένει να λάβει τις ευχές των παιδιών από όλο τον κόσμο, είτε ήταν καλά, είτε άτακτα. Σε κάθε επιστολή που φτάνει εγκαίρως ο Άγιος Βασίλης εγγυάται να στείλει απάντηση.

Το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη ανοίγει και πάλι στο Himmelpfort

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι πολυάσχολοι μήνες στο Himmelpfort, τη μικρή πόλη στο Βρανδεμβούργο, όπου η Deutsche Post δημιουργεί κάθε χρόνο ένα επίσημο ταχυδρομείο για τα Χριστούγεννα.

Μαζί με περίπου 30 βοηθούς, ο Άγιος Βασίλης εργάζεται μέχρι την Παραμονή των Χριστουγέννων για να απαντήσει προσωπικά στις χιλιάδες επιστολές που λαμβάνει κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 17 διαφορετικές γλώσσες, όπως αγγλικά, ισπανικά, ρωσικά, ιταλικά, πολωνικά, κινέζικα και braille.

- ADS -


Η ιστορία της παράδοσης

Η παράδοση της αποστολής λιστών χριστουγεννιάτικων επιθυμιών στην Himmelpfort χρονολογείται περίπου 35 χρόνια πριν. Το 1984 δύο παιδιά από το Βερολίνο και τη Σαξονία πίστευαν ότι οι ευχές τους θα μπορούσαν να εισακουστούν εάν έστελναν τις επιστολές τους στον Άγιο Βασίλη στην πόλη Himmelpfort. Με το σκεπτικό τους, καθώς Himmelpfort σημαίνει “Πύλη του Ουρανού” στα γερμανικά, ίσως να έβρισκαν ανταπόκριση.

Ένας εργαζόμενος του ταχυδρομείου, ο Kornelia Matzke, δεν είχε την καρδιά να στείλει τις επιστολές πίσω ως “αγνώστου παραλήπτη” και έτσι αποφάσισε να απαντήσει. Τα δύο παιδιά ενημέρωσαν προφανώς τους φίλους τους για τις απαντήσεις που έλαβαν από τον “Άγιο Βασίλη” και έτσι την επόμενη χρονιά το ταχυδρομείο έλαβε γράμματα απο 75 παιδιά!

Μέχρι το 1990 ο αριθμός των γραμμάτων αυξάνονταν συνεχώς με αποτέλεσμα το μικρό ταχυδρομείο του Himmelpfort να λαμβάνει μέχρι και 2000 επιστολές ημερησίως. Για το λόγο αυτό, από το 1995 και έπειτα, η Deutsche Post άρχισε να προσλαμβάνει επιπλέον βοηθούς για να βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να απαντά στις επιστολές.

Πέρυσι, το ταχυδρομείο του έλαβε συνολικά 277.200 επιστολές. Περισσότεροι από 10.000 από αυτούς ήταν από το εξωτερικό, και μάλιστα κάποιες από την Ταϊβάν, την Ινδονησία, το Περού και τη Νότια Αφρική.

Στείλτε τις επιστολές σας στον Άγιο Βασίλη

Το Himmelpfort είναι στην πραγματικότητα μόνο ένα από τα επτά ειδικά “ταχυδρομεία Χριστουγέννων” που δημιουργούνται σε όλη τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ενώ ο Άγιος Βασίλης – γνωστός ως “Weihnachtsmann” στα γερμανικά – και οι βοηθοί του δουλεύουν σκληρά για να απαντήσουν σε επιστολές στο Himmelpfort και στο Himmelsthür, υποστηρίζονται από το Christkind σε άλλες πόλεις με “μαγικό” όνομα, συμπεριλαμβανομένων των Engelskirchen, Himmelstadt και Nikolausdorf.

Για να βεβαιωθείτε ότι θα λάβετε απάντηση, στείλτε την επιστολή σας πολύ νωρίτερα από την τρίτη Κυριακή του Advent, η οποία είναι η προθεσμία για τις λίστες επιθυμιών που φθάνουν στο ταχυδρομικό γραφείο του Άγιου Βασίλη. Πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε τη διεύθυνση κατοικίας σας έτσι ώστε να γνωρίζει πού να στείλει την απάντησή του!

Στείλτε τα γράμματά σας εδώ:

An den Weihnachtsmann

Weihnachtspostfiliale

16798 Himmelpfort

- ADS -