Μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα προκύπτουν από έρευνα σε Έλληνες θεατές της πολυσυζητημένης ταινίας «Τζόκερ» που έκανε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research.  

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, 7 στους 10 θεατές στην Ελλάδα κρίνουν ότι η ταινία είναι κατάλληλη και για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη.   

(*κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)

Την ίδια στιγμή, το 70% των θεατών δήλωσαν πως δείχνουν κατανόηση στον κεντρικό ήρωα και τις πράξεις του ενώ το 20% ένιωσε να ταυτίζεται μαζί του.

Ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα είναι επίσης πως το «Τζόκερ» προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και αντιπάθεια για φορείς και θεσμούς του συστήματος.

Η ταινία άρεσε σε 8 από τους 10 που την είδαν και προκάλεσε έκρηξη αισθημάτων στο κοινό, με μόλις 14% εξ αυτών να δηλώνουν πως έμειναν αδιάφοροι.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, ένα ποσοστό 48%, χαρακτήρισαν τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα.

Τέλος, οι περισσότεροι θεατές δήλωσαν πως παρακολούθησαν την ταινία στον κινηματογράφο, εκτός από ένα 12% που την «κατέβασε» από το διαδίκτυο.  

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα

Πηγήwww.lifo.gr