Δωρεάν σπίτια στην Ιταλία: Μια παλιά πόλη προσπαθεί να ξαναζωντανέψει

Μείνετε στην Ιταλία εντελώς δωρεάν: Μια παλιά πόλη προσπαθεί να «ξαναζωντανέψει»

229
Φωτογραφία αρχείου Insider

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές πόλεις στην Ιταλία προσφέρουν διαμονή σε άδεια σπίτια έναντι δεκάδων ευρώ – ή και φτηνότερα – σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν νέους κατοίκους στους σχεδόν έρημους δήμους της επαρχίας.   

Το Ζουνγκόλι κοντά στη Νάπολη και η Σαμπούκα της Σικελίας, είναι μόνο μερικοί προορισμοί που μπορεί κανείς να μείνει σε τεράστια, διατηρημένα σπίτια και διαμερίσματα, «πληρώνοντας κάτι παραπάνω από ένα δολάριο», όπως μεταδίδει το CNN Travel.  

Ωστόσο, ο δήμος της σικελικής πόλης της Καμαράτα πήγε ένα βήμα παραπέρα και προσφέρει πλέον στέγη εντελώς δωρεάν σε όσους ψάχνουν μόνιμη στέγη στην παλιά πόλη. Ο δήμαρχος Βιτσέντζο Τζιαμπρόνε χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια για να πείσει ιδιοκτήτες άδειων κατοικιών, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει από καιρό τα πατρικά τους σπίτια, να παραχωρήσουν τα ακίνητά τους χωρίς χρέωση σε υποψήφιους νέους δημότες.   

Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές ευελπιστούν να τονώσουν την τοπική κοινότητα και την οικονομία που βρίσκεται σε μαρασμό. «Οι ιδιοκτήτες αγνοούν την ζημιά που προκαλούν όταν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και αρνούνται να ανακαινίσουν τις παμπάλαιες ιδιοκτησίες τους. Αυτό πλήττει το τοπίο της πόλης» και μπορεί να οδηγήσει σε κάποια επικίνδυνη κατάρρευση, προειδοποιεί ο Τζιαμπρόνε.  

Ήδη δώδεκα πετρόκτιστα κτίρια είναι στη διάθεση νέων δημοτών, αλλά ο δήμαρχος διαβεβαιώνει πως σύντομα περισσότερα ακίνητα θα είναι διαθέσιμα σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν και να ζήσουν στην Καμαράτα. Τουλιστον εκατό ακόμα εγκαταλελειμμένα σπίτια στο παλαιότερο τμήμα της πόλης μπορούν να σωθούν και ο Τζιαμπρόνε εμφανίζεται αισιόδοξος.   

«Τώρα οι νέοι αγοραστές μπορούν πλέον να μπουν και να σώσουν αυτούς τους ρημαγμένους τοίχους, δίνοντας νέα ζωή σε μια ιστορική περιοχή».   

Με πληροφορίες από CNN Travel
Πηγήwww.lifo.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!