Miniature Wunderland στο Αμβούργο

Τόσο μικρό αλλά παράλληλα τόσο μεγάλο: στο Speicherstadt του Αμβούργου φιλοξενείται ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός από μινιατούρες στον κόσμο, το οποίο εκτίθεται σε συνολικά 2.300 τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο, το Miniatur Wunderland είναι πολύ περισσότερα από τρένα και τερματικούς σταθμούς. Εκεί θα βρείτε απεικονίσεις πόλεων όπως το λαμπερό Λας Βέγκας και φανταστικούς κόσμους όπως η υποθαλάσσια πόλη της Ατλαντίδας. Αυτοκίνητα, πλοία, αεροπλάνα κινούνται μέσα στο τοπίο, ενώ μικρές φιγούρες διηγούνται αμέτρητες ιστορίες. Ένας μικρόκοσμος όπου μπορείτε να θαυμάσετε ατελείωτες μινιατούρες, νιώθωντας σαν γίγαντας που παρατηρεί τον κόσμο.

Η Miniatur Wunderland σε αριθμούς:

  • Περισσότεροι από 265.000 μικροσκοπικοί άνθρωποι
  • 1.040 τρένα
  • 30.000 λίτρα νερού
  • Η ημέρα γίνεται νύχτα μέσα σε 15 λεπτά
  • 21 εκατομμύρια ευρώ κόστος κατασκευής

Το επίσημο site της Miniatur Wunderland

Europa Park στο Rust

Στα «Golden Ticket Awards» του 2018 το Europa Park ανακυρήχθηκε ως το καλύτερο πάρκο αναψυχής παγκοσμίως για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Ο θεματικός χαρακτήρας του πάρκου βασίζεται στους διάφορους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, με θεαματικά rollercoasters όπως το «Blue Fire». Ένα εντελώς καινούργιο παιχνίδι που μπορείτε να δείτε στο Europa Park είναι τα VR (Virtual Reality) rollercoasters: Καθώς απολαμβάνετε τη διαδρομή σας στο rollercoaster φοράτε γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που σας δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε αεροπλάνο ή βιώνετε τρελές περιπέτειες με κινούμενους κινηματογραφικούς χαρακτήρες.

Το επίσημο site του Europa Park

Phantasialand στο Brühl

Για τους πραγματικούς φανς των rollercoaster, το Phantasialand κοντά στην Κολωνία είναι ο ιδανικός προορισμός. Ανεβείτε και ξεκινήστε: Το «Raik» είναι το γρηγορότερο οικογενειακό μπούμερανγκ στον κόσμο, ενώ το «Taron» είναι το ταχύτερο και μακρύτερο multi-launch coaster.

Το επίσημο site του Phantasialand

Ozeaneum στο Stralsund

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τον υποθαλάσσιο κόσμο, μία επίσκεψη στο Ozeaneum στο Stralsund θα σας δικαιώσει. Σε μία έκταση 8.700 τετραγωνικών μέτρων μπορείτε να ανακαλύψετε πέντε συναρπαστικές θεματικές περιοχές: 

  • Ωκεανός – βιοποικιλότητα
  • Διερεύνηση και χρήση των θαλασσών μας
  • Βαλτική Θάλασσα – η θάλασσα μέσα μας
  • Η θάλασσα για τα παιδιά
  • 1:1 γίγαντες της θάλασσας

Το Ozeaneum Stralsund ανακυρήχθηκε ως το «Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς» το 2010. Το μεγαλύτερο του ενυδρείο, η δεξαμενή „Open Atlantic“ με τα κοπάδια ψαριών, συγκρατεί 2,6 εκατομμύρια λίτρα νερού αναμεμιγμένα με 85 τόνους θαλασσινού αλατιού.

Το επίσημο site του Ozeaneum

Deutsche Märchenstraße – Hanau με Bremen

Εδώ μπορείτε να βιώσετε μαγικά γερμανικά παραμύθια: Πάρτε το αυτοκίνητό σας ή ένα ποδήλατο και εξερευνήστε τη διαδρομή μεταξύ Hanau και Bremen για να ανακαλύψετε τα μέρη όπου ζουν οι ιστορίες των αδελφών Grimm. Δείτε τον πύργο της Rapunzel στο Trendelburg, τους διάσημους μουσικούς της Βρέμης, τη χώρα της Κοκκινοσκουφίτσας και πολλά άλλα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο επίσημο site του Deutsche Märchenstraße

Ravensburger Spieleland στο Meckenbeuren

Εδώ μπορείτε να παίξετε κλασικά γερμανικά παιχνίδια όπως το „aMAZEing Labyrinth“ σε εκδόσεις ανθρωπίνου μεγέθους. Και μη φοβάστε, υπάρχει πάντα τρόπος για να βγείτε από τον λαβύρινθο. Αυτό το θεματικό πάρκο ενδείκνυται για τη διασκέδαση των παιδιών αλλά και όλης της οικογένειας. Οι σταρ της εκπομπής «Sendung mit der Maus» και ένα σπίτι από σοκολάτα σας περιμένουν εδώ.

Το επίσημο site του Ravensburger Spieleland

Wildpark στο Bad Mergentheim

Όσοι επιθυμείτε να δείτε τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον τότε πρέπει να επισκεφθείτε το Wildpark στο Bad Mergentheim. Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε 70 είδη ζώων που εκτείνονται σε συνολικά 350 στρέμματα. Μία αυθεντική εμπειρία στη φύση και ο σεβασμός απέναντι στα ζώα είναι αυτό που πρεσβεύει το Wildpark.

Το επίσημο site του Wildpark

Legoland στο Günzburg

Για ενθουσιώδεις ερασιτέχνες μοντελιστές, το Legoland στο Günzburg είναι το ιδανικό μέρος. Τα τουβλάκια Lego που είναι δημοφιλή τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες είναι το κοινό στοιχείο εδώ, αλλά μη φοβάστε – τα rollercoasters δεν κατασκευάστηκαν μόνο με Lego. Όπως και στο Miniatur Wunderland, εδώ υπάρχει και ένα «Miniland», όπου οι πόλεις και τα τοπία της Ευρώπης είναι χτισμένα σε κλίμακα 1:20 χρησιμοποιώντας συνολικά 55 εκατομμύρια Lego.

Το επίσημο site της Legoland Deutschland