Γερμανία: Η συμβολική κίνηση των Τούρκων στους Έλληνες

134

Την Κυριακή, 06.10.19, πραγματοποιήθηκε στη Φύρτη της Βαυαρίας ευχαριστήρια παρέλαση σοδειάς (Erntedankfest). Το έθιμο αυτό θυμίζει το τέλος της πείνας από τους ναπολεοντικούς πολέμους, όταν το 1817 για πρώτη φορά η συγκομιδή ήταν αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού.

Η παρέλαση γίνεται στα πλαίσια ενός από τα μεγαλύτερα Kirchweih (εκκλησιαστική επέτειος) στην Ευρώπη, κομμάτι της πολιτισμικής παράδοσης της Γερμανίας, το Μichaelis-Kirchweih.

Στη συγκεκριμένη παρέλαση έγινε κάτι ιδιαίτερο: Ενώ η κατάσταση που επικρατεί στη Μεσόγειο μεταξύ Κύπρου/Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο, στη Γερμανία ωστόσο η κατάσταση είναι διαφορετική – και αυτό έδειξαν τόσο η ελληνική όσο και η τουρκική πλευρά.

- ADS -


Συγκεκριμένα, η τουρκική κοινότητα Φύρτης, προσκάλεσε έναν αντιπρόσωπο της ελληνικής αποστολής, τον Πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Νυρεμβέργης, κ. Διονύσιο Κωνσταντάτο, να πετάξουν συμβολικά όλοι μαζί λευκά περιστέρια στον ουρανό της Φρανκονίας, ως ένδειξη της ειρηνικής συμβίωσης στην πόλη και την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική παρουσία αποτελείτο από διάφορους ελληνικούς συλλόγους της περιοχής και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Φύρτης.

** Η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Φύρτης κ. Αντώνη Κερλίδη: ΕΔΩ

Text Νικόλαος Σκριτλής
Πηγή bavariagr.de

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!
- ADS -