Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα και τα πρώτα της μουσικά βήματα τα έκανε σε σχετικά μικρή ηλικία. Ανήκει στο ζώδιο των ∆ιδύμων και μέσω της μουσικής έχει αναφέρει πως κατάφερε να ξεκλειδώσει τον συνεσταλμένο χαρακτήρα της.

Αέρινη και φινετσάτη παρουσία που κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε της εμφάνιση. Ως φοιτήτρια Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου κάνει τις πρώτες εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές της Καλαμάτας. Αγαπάει όμως τη μουσική και εντάσσει στο πρόγραμμά της μαθήματα ορθοφωνίας με τη Τζούλι Μασίνο. Η Αθήνα είναι ο επόμενος σταθμός της! 

Η βραζιλιάνικη μπάντα «Aloha Brazil» αποκτά ένα μουσικό διαμάντι και μαζί δίνουν στα βράδια της πρωτεύουσας μια νότα από εξωτικούς προορισμούς. Κάνει μαθήματα πορτογαλικής γλώσσας, τραγουδάει με συναίσθημα, με πάθος, η κιθάρα της γίνεται το καλύτερο όπλο της. Οι Αθηναίοι την ξεχωρίζουν και το Μαρία Κυριακοπούλου που είναι το πραγματικό της όνομα, γίνεται Μαλού. Η Μαλού κατάφερε, μετά το κοινό της πρωτεύουσας, να κερδίσει και τη συμπάθεια της κριτικής επιτροπής του «Greek Pop Idol» όπου δήλωσε συμμετοχή αλλά και τη δεύτερη θέση του διαγωνισμού. Με τη δυναμική της προσωπικότητα σήμερα, καταφέρνει να ανταπεξέλθει με επιτυχία  και στους τρεις δύσκολους ρόλους. Αυτούς της μάνας, της συντρόφου και της καλλιτέχνιδας. 

Τι θυμάσαι από το ξεκίνημά σου;
Θυμάμαι την πρώτη φορά που ένιωσα τραγουδίστρια. Ήταν όταν, ενώ δούλευα σερβιτόρα σε ένα μαγαζί, πήρα προαγωγή (γέλια) και μόνο τα Σάββατα γινόμουν τραγουδίστρια με κιθάρα και σκαμπό. 

Ποια θεωρείς ότι είναι η βάση για έναν καλλιτέχνη;
Καταρχήν το ταλέντο και μετά ο χαρακτήρας. Αν ένα από τα δύο δεν είναι σε ισορροπία, η βάση δεν είναι σταθερή.

Ποιους από τους συνεργάτες σου θεωρείς σημαντικούς;
Όλους! Χωρίς τους συνεργάτες μου δεν θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε, τους εκτιμώ και τους ευχαριστώ όλους.

Τι σε θυμώνει και με ποιον τρόπο ξεσπάς;
Θυμώνω όταν νιώθω αδικημένη και πιεσμένη. Ξεσπάω με λίγα νευράκια. Αλλά ως δίδυμος βρίσκω γρήγορα την διπλωματική μου ισορροπία. 

Ξεκίνησες με βραζιλιάνικη/λάτιν μουσική, κάνοντας και μαθήματα γλώσσας για κάποια χρόνια. Τι σε έκανε να την ξεχωρίσεις από την αγγλική;
Η ρυθμικότητα αλλά και το συναίσθημα που βγάζει.

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με τον Πάνο Κιάμο;
Από την προηγούμενη συνεργασία μας στη Θεσσαλονίκη τον έχω βάλει μέσα στην καρδιά μου. Είναι ένας άνθρωπος με πολύ χιούμορ, προσιτός, δοτικός, που γίνεται ένα με τους συνεργάτες του. 

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στο κοινό της Στουτγκάρδης που θα έρθει να σας δει στις 2 Οκτωβρίου;
Ανυπομονώ να βρεθώ κοντά σας, ανάμεσα σε τόσους Έλληνες, να σας παρουσιάσω το νέο μου single και να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές. 

Αγαπημένη συνήθεια: Να τρώω πατατάκια.
Αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμος: Καλαμάτα.
Επόμενος στόχος: Να με προσέχω περισσότερο, για τον γιό μου.
Όνειρο ζωής: Να ταξιδεύω και να μένω σε όλο τον κόσμο.

Text Ευρώπη Σοϊλεμέ