«Το τραγούδι αυτό είναι βιογραφικό και αφορά την προσωπική μου ιστορία στον στρατό» είχε αναφέρει για το «Διδυμότειχο μπλουζ» ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Το «Διδυμότειχο μπλουζ» είναι ένα από τα κομμάτια που έγραψαν ιστορία στην ελληνική ροκ σκηνή. Σε στίχους του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου και μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, κυκλοφόρησε το 1991 και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ» ο διάσημος τραγουδοποιός, ο οποίος πέθανε ξαφνικά τα ξημερώματα της Δευτέρας από καρδιακή προσβολή στο εξοχικό του στον Πτελεό Μαγνησίας, είχε αποκαλύψει ότι εκείνη την περίοδο ήταν έτοιμος να τα παρατήσει και να εγκατασταθεί στον Βόλο. Είχε ξεκινήσει σόλο καριέρα και ο δίσκος «Ο μ’ αγαπάς ή σ’ αγαπώ» δεν είχε σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία.

«Το ΄76 λίγο πριν να φέξει πήρα ένα πλοίο άσπρο σαν ψυγείο σαν νοσοκομείο Το ’76 σαν χοντρό αστείο κρύο χειρουργείο το εθνικό θηρίο μ’ έστειλε στη Χίο». Με αυτούς τους στίχους αρχίζει το τραγούδι, που περιγράφει την εμπειρία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον στρατό και αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς για πολλούς φαντάρους ανά την ελληνική επικράτεια.

«Το τραγούδι αυτό είναι βιογραφικό κι αφορά την προσωπική μου ιστορία στον στρατό. Τη διηγούμουνα μια μέρα στον Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλο και το απόγευμα μου την έφερε σε στίχους! Ετοίμασα τον δίσκο και περίμενα ότι θα κάνει κάποια επιτυχία ένα άλλο τραγούδι, το “Σε στυλ να μη ξεχνιόμαστε”. Όταν όμως ολοκληρώθηκε το “Διδυμότειχο Blues” και το τραγούδησα μαζί με τον Νταλάρα, είδα τις αντιδράσεις όλων στην εταιρεία, που έλεγαν ότι με το τραγούδι αυτό θα γίνει της κακομοίρας! Το είχε καταλάβει ο Μάτσας! Είχε και τρομερές εμπειρίες βέβαια αυτός. Εγώ δεν περίμενα τίποτα και για αυτό ήμουν και ελεύθερος. Κι όμως, ήταν καταιγιστική η επιτυχία του. Το “Διδυμότειχο Blues”, τώρα, μετά από τόσα χρόνια, το καταλαβαίνω, είναι ένα διαχρονικό τραγούδι και ένα τραγούδι που δεν ξεφτίζει με τίποτα» είχε αναφέρει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Πηγή athensvoice.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!