Στον ομογενή φωτογράφο της Μελβούρνης, Μιχάλη Τέο (Michael Teo), απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Φωτογραφίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νορβηγία.

Για τον ομογενή φωτογράφο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ξεχωρίζει για την δουλειά του, όμως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS.

«Έχω πάρει και άλλα βραβεία παναυστραλιανά, αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που παίρνω παγκόσμιο βραβείο», αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:

- ADS -

«Ο ενθουσιασμός μου για την φωτογραφία μεγαλώνει όσο ασχολούμαι με αυτό το αντικείμενο. Όσο πιο πολύ το κάνω τόσο βαθαίνει η αγάπη μου για αυτήν», είπε.

Η ενασχόληση με τις τέχνες

Ο Μιχάλης Τεό ασχολήθηκε με την φωτογραφία πριν τέσσερα χρόνια, έχοντας προηγουμένως αγαπήσει ιδιαίτερα την μουσική.

Άλλωστε και ο ίδιος προέρχεται από μια ιδιαίτερα φιλόμουση οικογένεια, καθώς ο πατέρας του είναι ζωγράφος, η μητέρα του συγγραφέας και ο αδελφός του μουσικός.

«Όταν ήμουν 15 χρονών άρχισε η μητέρα μου να γράφει. Εγώ και ο αδελφός μου ασχολούμασταν με την μουσική, ενώ ο πατέρας μου ήταν ακόμη λογιστής. Όσο περνούσε ο χρόνος τόσο πιο πολύ ασχολούμασταν με τις τέχνες. Από τους γονείς μου έμαθα πως οι τέχνες είναι κάτι που χρειάζεται πολύ δουλειά», είπε.

Michael Teo

H φωτογραφία με την οποία ο Μιχάλη Τεό κατέκτησε το χρυσό μετάλλοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Φωτογραφίας

Η φωτογραφία με την οποία νίκησε ο ομογενής φωτογράφος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Φωτογραφίας, διακρίνεται η σύζυγός του με την καρκινοπαθή μητέρα της, λίγες στιγμές πριν εκείνη ξεψυχήσει.

Επιθυμία της συζύγου του ήταν να απαθανατίσει κάποιες τελευταίες εικόνες από εκείνην.

Πηγή SBS Greek

- ADS -