Εικονικά καθιστικά από τα πλατό των Friends, Stranger Things και The Simpsons δημιουργήθηκαν ξανά σε διαφημιστική εκστρατεία του IKEA.

Ο όμιλος Ikea ξαναδημιούργησε εικονικά καθιστικά από τις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, Friends, Stranger Things και The Simpsons.

Είναι όλα μέρος της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας με τίτλο «Ikea Real Life Series», μία συνεργασία με την Publicis Spain. Αν και η διαφημιστική εκστρατεία δημιουργήθηκε για τα Ikea στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γρήγορα προκάλεσε αίσθηση μέσω των social media σε όλο τον κόσμο.

O σουηδικός όμιλος παρουσίασε το «εμβληματικό» μωβ καθιστικό της Μόνικα και του Τσάντλερ από την αμερικανική κωμική τηλεοπτική σειρά «Friends», το ροζ και πράσινο σαλόνι των Μάρτζι και Χόμερ από τη γνωστή οικογένεια κινουμένων σχεδίων The Simpsons και το καθιστικό της Τζόις Μπάιερ από το Stranger Things του Netflix.

Για τη δημιουργία κάθε δωματίου, οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν μερικά από τα αγαπημένα τους αντικείμενα και έπιπλα Ikea.

Επιπλέον, με τη βοήθεια έξυπνου λογισμικού υπολογιστή, η ομάδα πίσω από τη διαφημιστική εκστρατεία μπόρεσε να σχεδιάσει κάθε δωμάτιο με ακρίβεια όπως εμφανίζονταν στις τηλεοπτικές οθόνες με κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια.

Τα δωμάτια από τα πλατό τηλεοπτικών σειρών χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: δωμάτια για οικογένειες, δωμάτια για φίλους και δωμάτια για όλους, δίνοντας στους πελάτες την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα χώρο που τους ταιριάζει.

«Τα brands δεν χρειάζονται μόνο αγοραστές. Χρειάζονται θαυμαστές. Πρέπει να εισχωρήσουμε περισσότερο στην ποπ κουλτούρα και να είμαστε μέρος αυτού που αγαπούν οι άνθρωποι. Πιστεύω ότι αυτό επιτεύχθηκε στην εκστρατεία της σειράς “Ikea Real Life Series”» δήλωσε ο επικεφαλής δημιουργικού της Publicis Spain, Εντουάρντο Μάρκες σε συνέντευξή του στο adweek. «Η επιτυχία αυτής της εκστρατείας είναι πέρα από αυτό που περιμέναμε, έτσι σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε πολλά ενδιαφέροντα αιτήματα από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.»

Ο Εντουάρντο Μάρκες τόνισε ότι η διαφημιστική εκστρατεία είναι ένας φόρος τιμής στις συγκεκριμένες τηλεοπτικές σειρές.

«Φέρνουμε νοσταλγία. Πιστεύουμε ότι όλοι είναι ευχαριστημένοι εδώ. Η Ikea είναι έμπνευση και όταν χιλιάδες οικογένειες απ’ όλο τον κόσμο αναζητούν στον ιστότοπο του brand έπιπλα, αυτό είναι που θέλουμε να βρίσκουν. Θέλουμε οι άνθρωποι να βλέπουν δυνατότητες και ιδέες».

Πηγή athensvoice.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!