Ένας παράδεισος δύο ώρες από την Αθήνα – Τα άγνωστα «Σεϊτάν Λιμάνια» της Εύβοιας

627

Πετάμε πάνω από το Σαρακήνικο, μια κρυμμένη παραλία με μαγευτικά χρώματα, η οποία οφείλει το χρώμα της στο βυθό, αλλά και στο μαγευτικό πράσινο τοπίο από πεύκα που την περιβάλλει.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τα περίφημα Σεϊτάν Λιμάνια που βρίσκονται στην Κρήτη, κοντά στα Χανιά. Μία παραλία απαράμιλλης φυσικής ομορφίας.

Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη, αλλά μες την κρίση η μετακίνηση στα νησιά έχει καταντήσει να είναι προνόμιο λίγων.

Μετά από πολύ ψάξιμο σας προτείνουμε λοιπόν μια παραλία που μοιάζει αρκετά με τα Σεϊτάν Λιμάνια, αλλά είναι μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.

Βρισκόμαστε στην Βόρεια Εύβοια, κοντά στην Αγία Άννα και πετάμε πάνω από το Σαρακήνικο, μια κρυμμένη παραλία με μαγευτικά χρώματα, η οποία οφείλει το χρώμα της στο βυθό, αλλά και στο μαγευτικό πράσινο τοπίο από πεύκα που την περιβάλλει.

Τα νερά είναι σχετικά βαθειά, όπως συνήθως συμβαίνει με όλες της παραλίες που βρέχονται από Αιγαίο.

Υπάρχει ωστόσο μια μικρή δυσκολία στην πρόσβαση, κάτι που την καθιστά σχετικά ερημική, καθώς τα 300 μέτρα πριν την παραλία απαιτούν 4X4. Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να διανύσουν με τα πόδια αυτή τη διαδρομή. Χρειάζεται όμως προσοχή επειδή η διαδρομή είναι κατηφορική, και κατά τη επιστροφή θα έχετε να αντιμετωπίσετε μια αρκετά κουραστική ανηφόρα. Παρόλα αυτά, το τοπίο αποζημιώνει!

Πηγή news247.gr