Το πρότζεκτ με την ονομασία Ambition2039 αποτελεί τη στρατηγική της Mercedes-Benz για το πώς θα κινηθεί στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Αρχικά, σύμφωνα με το πλάνο της γερμανικής φίρμας, στόχος είναι να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε τέτοιο σημείο ώστε να συνδράμει σημαντικά στη μείωση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι, λοιπόν, η Mercedes-Benz ευελπιστεί ότι μέχρι το 2029 τα μισά και πλέον μοντέλα στην γκάμα της θα είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά, ενώ επιδιώκει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2039! Μέσω του Ambition2039 η γερμανική φίρμα ενεργοποιεί άμεσα τον οικολογικό μηχανισμό της, ξεκινώντας από την αλλαγή των παραγωγικών διαδικασιών στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη με το μοντέλο Factory56.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz, σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, θα τους βοηθήσει ώστε να λειτουργούν με όσο το δυνατόν πιο «πράσινες» διαδικασίες παραγωγής για να συνδράμουν κι αυτοί με τη σειρά τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Το μέλλον είναι πιο κοντά από ποτέ και περιλαμβάνει ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, για παράδειγμα το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της γερμανικής φίρμας, το οποίο ξεκίνησε ήδη να παράγεται στο εργοστάσιο της Βρέμης.

H Mercedes-Benz ευελπιστεί ότι μέχρι το 2029 τα μισά και πλέον μοντέλα στην γκάμα της θα είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά

Mercedes-Benz EQC

Το πρώτο μέλος της οικογένειας EQ, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, είναι η εντυπωσιακή Mercedes-Benz EQC. Mε μήκος 4,76 μέτρα, προσφέρει άφθονους χώρους στους επιβάτες, πέρα από τη φουτουριστική της εμφάνιση, ενώ διαθέτει χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 500 λίτρα για μεταφορά αντικειμένων όλων των ειδών.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Mercedes-Benz, αποδίδει 408 ίππους και 760 Nm ροπής μέσω 2 ηλεκτροκινητήρων, με την αυτονομία να αγγίζει τα 471 χιλιόμετρα, ενώ οι επιδόσεις είναι εξίσου καλές (το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,1 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα).

Στη διάθεση του οδηγού έχει προβλεφθεί επίσης και ένας «οικολογικός βοηθός», ο οποίος τον συμβουλεύει για την επίτευξη της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ η EQC εφοδιάζεται και με σύστημα τετρακίνησης.

Στη διάθεση του οδηγού έχει προβλεφθεί επίσης και ένας «οικολογικός βοηθός», ο οποίος τον συμβουλεύει για την επίτευξη της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας.

CASE revolution

Τι εστί CASE; Όπως μας ενημερώνει η Mercedes-Benz, πρόκειται για τα αρχικά που προέρχονται από τις λέξεις Connected, Autonomous, Shared & Services και Electric. Όλες έχουν να κάνουν με νέες τεχνολογίες στους τομείς της συνδεσιμότητας, της αυτόνομης οδήγησης και των ηλεκτρικών οχημάτων, όπως η Mercedes-Benz EQC, οι οποίοι αναμένεται να μονοπωλήσουν το μέλλον της αυτοκίνησης.  

Αποχαιρέτα το smart που ήξερες!

Η smart το 2020 κλείνει έναν σημαντικό κύκλο, ο οποίος ξεκίνησε το 1998 και εγκαθίδρυσε μια νέα κατηγορία στην αυτοκίνηση, εκείνη του ευέλικτου, στυλάτου και οικονομικού αυτοκινήτου πόλης. Αυτήν τη στιγμή η smart αποτελεί τη μοναδική μάρκα που προσφέρει όλη την γκάμα μοντέλων της τόσο με κινητήρες βενζίνης όσο και με ηλεκτροκινητήρες. Ωστόσο, το μέλλον αναμένεται αυστηρά ηλεκτροκίνητο και η smart πρόκειται να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Για να αποχαιρετήσει την εποχή της συμβατικών κινητήρων, παρουσίασε τη συλλεκτική έκδοση «Urban Shadow», η οποία συνδυάζει τα δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μάρκας, ήτοι την απόλυτη ευελιξία με τον δυναμικό χαρακτήρα. Tο smart Urban Shadow αποτελεί μια έκδοση με πλούσιο εξοπλισμό που διαθέτει Brabus χαρακτηριστικά στην εξωτερική του εμφάνιση, ενώ είναι διαθέσιμο σε προνομιακή τιμή και διατίθεται στις κλασικές τρεις εκδόσεις της μάρκας: Coupé, Cabrio και ForFour.  

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LifO
Πηγήwww.lifo.gr