Νικήτρια της Eurovision η Ολλανδία (video)

Το απόλυτο φαβορί νίκησε στον διαγωνισμό

105

Tο απόλυτο φαβορί της Eurovision, η Ολλανδία κατέκτησε για πέμτπη φορά τον διαγωνισμό στην ιστορία της. Είχε να κερδίσει από το 1975, όταν ακόμη το κοινό δεν είχε δικαίωμα ψήφου και τους νικήτες, τους αναδείκνυαν αποκλειστικά οι επιτροπές. 

Το νικητήριο τραγούδι έχει γραφτεί για την άπιαστη αγάπη κι όπως εξομολογήθηκε ο δημιουργός κι ερμηνευτής του τραγουδιού Duncan Laurence, το έγραψε για μια φίλη του που έφυγε από τη ζωή περιμένοντας αυτή την αγάπη. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ωστόσο, δήλωσε πως πρόκειται για ένα αισιόδοξο τραγούδι που μας προτρέπει να μην σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, κάτι που προέτρεψε να κάνει και το κοινό της Eurovision.

Ο Duncan Laurence με το «Arcade» του κέρδισε συνολικά 492 βαθμούς συνολικά από τις επιτροπές (231) και το televoting (261), μεταξύ 41 χωρών. Στη δεύτερη θέση «τερμάτισε» η Ιταλία με 465 βαθμούς και στην τρίτη η Ρωσία με 369, που αν και τα πήγε άσχημα στις επιτροπές, κέρδισε το κοινό.

Για την ιστορία, το «Arcade» είναι σε στίχους και μουσική των Duncan Laurence, Joel Sjöö και Wouter Hardy.

Σε ό,τι αφορά στις Κατερίνα Ντούσκα και Τάμπτα, η Ελλάδα κατετάγη 21η με 71 βαθμούςκαι η Κύπρος 15η με 101.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε τεράστια απόκλιση επιτροπών και κοινού με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Νορβηγία που έλαβε 291 βαθμούς από το κοινό και 43 από τις επιτροπές, η Ισλανία που έλαβε 186 από το κοινό και 48 από τις επιτροπές και η Βόρεια Μακεδονία που έλαβε μολις 51 βαθμούς από το κοινό, ενώ όσο ψήφιζαν οι επιτροπές αξίωνε ακόμη και την πρώτη θέση.

Πηγή athensvoice.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕΣΩ E-Mail

Δημοφιλή άρθρα, ειδήσεις, τα πάντα γύρω απο το έντυπο περιοδικό μας, αναλύσεις, ρεπορτάζ, αποκλειστικές έρευνες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την Ελλάδα, την Γερμανία και ολόκληρο τον κόσμο!