Πηγή:www.lifo.gr

— Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι Adámas αυτό τον καιρό και σε ποιο ο Φίλιππος;

Γεωγραφικά, αυτή την εποχή οι Αdámas βρίσκονται σε δύο διαφορετικά σημεία του πλανήτη (με σχεδόν το ίδιο γεωγραφικό μήκος ωστόσο). Τα ¾ στην Καλιφόρνια και το ¼ στην Αθήνα.   Κυκλοφορήσαμε το δεύτερο single μας με τίτλο «Change it» στις 26 Μαρτίου και θα κάνουμε μια σειρά από εμφανίσεις στην Ελλάδα και στην Καλιφόρνια, ενώ στο τέλος Απριλίου κυκλοφορούμε το πρώτο μας EP με τίτλο «Liminal».  

— Φίλιππε, γιατί επέλεξες να πας στο L.A.;

Ήταν το πιο μακρινό μέρος στο οποίο μπορούσα να φτάσω για να κυνηγήσω το πάθος μου. Επίσης, από κει ξεκίνησαν ή καταξιώθηκαν πολλοί από τους ήρωές μου. Και, φυσικά, χάρη στον καιρό. Ονειρευόμουν μια απέραντη άνοιξη, ασχέτως του ότι βρέχει συνέχεια τα τελευταία χρόνια!  

— Πώς άρχισες να συνεργάζεσαι με καλλιτέχνες όπως ο βραβευμένος με Grammy, Alberto Lopez;

Τον γνώρισα μέσω των Monophonics, τυχαία θα έλεγα, μια εβδομάδα μετά την άφιξή μου στο Λος Άντζελες. Έγραψα τα πρώτα demos, τα έστειλα στον Alberto, μου είπε πως του άρεσαν.   Όταν πλέον πήγα για να το παλέψω κανονικά το 2015, ο Αλμπέρτο κάλεσε τον David Goodwin και τον Evan Greer να δουλέψουμε μαζί κι έτσι δημιουργήθηκαν οι Αdámas.  

— Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για ένα συγκρότημα ή έναν καλλιτέχνη εκεί;

Είναι πολύ ανταγωνιστικά ‒ λογικό, αφού όλη η μουσική βιομηχανία, σε συνάρτηση με τη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, βρίσκεται εκεί. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να επιμείνεις, να σταθείς και να μην τα παρατήσεις.

— Πώς σκέφτηκες αρχικά τους Adámas;

Σαν ένα αμάλγαμα από το διονυσιακό στοιχείο που μοιράζονται οι Doors, o Fela Kuti και τα πανηγύρια του τόπου όπου μεγάλωσα.  

— Τι σκέφτεσαι τώρα που έρχεσαι να παρουσιάσεις τη δουλειά σου στην Ελλάδα;

Τα γνωστά: αν θα αρέσει, αν θα πάει καλά, αν θα περάσει καλά ο κόσμος, αν θα καταλάβει τα κομμάτια. Επίσης, τι θα φορέσω στο ΑΝ Club και τέτοια.  

— Θα γυρνούσες ποτέ στην Ελλάδα;

Έχω ήδη γυρίσει και ξαναφύγει. Δεν με φοβίζει ο τόπος πλέον, ούτε θεωρώ ότι εγκατέλειψα κάτι ή πως έφυγα. Είμαι και εδώ και εκεί.  

— Με τι ασχολιόσουν στην Ελλάδα πριν φύγεις για το εξωτερικό;

Ήμουν πωλητής φιαλών υγραερίου. Ήταν επικίνδυνη δουλειά, προτίμησα να κυνηγήσω το όνειρό μου.  

Info
Adámas live
31/3: Καφωδείο, Ιουστινιανού 3 & Ελ. Βενιζέλου 45, Θεσσαλονίκη, 20:30, εισ.: 4 ευρώ
3/4: ΑΝ Club, Σολωμού 13, Αθήνα, 20:30, εισ.: 5 ευρώ