Ο Δημήτρης Καφίβας γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα του Έχινγκεν (Donau). Αισθάνεται πολύ καλά εδώ και όπως λέει «είναι το No. 1 σπίτι του».

«Η Γερμανία είναι το Νο. 1 σπίτι μου»

Εργάζεται ως αστυνομικός, κάτι που ήρθε στη ζωή του εντελώς τυχαία: Ο αδερφός του ήθελε να γίνει αστυνομικός, κάτι που δεν επετεύχθη. Έτσι, έδωσε την ιδέα στο Δημήτρη, που τελικά αποδείχθηκε η ιδανική επιλογή για εκείνον.

Λατρεύει τη δουλειά του «στην ήσυχη Στουτγκάρδη», όπως λέει, και γνωρίζει πολύ καλά πως να συμπεριφερθεί στους συμπατριώτες του: Αν ένας Έλληνας βρίσει την αστυνομία, τον φωνάζει κοντά του στα Γερμανικά και του κάνει επίπληξη στα Ελληνικά, με αποτέλεσμα η «συγνώμη» να έρχεται αυθόρμητα.

Ο Δημήτρης Καφίβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία
© Nikolaos Radis

Οι γονείς του ήρθαν στη Γερμανία αρχές του 1970 και γνωρίστηκαν στο υφαντουργείο όπου δούλευαν και οι δύο: ο πατέρας του ήταν χειριστής κοπτοραπτικής μηχανής και η μητέρα του ράπτρια.

Την πατρίδα των γονιών του τη γνωρίζει μόνο από τις διακοπές τους, αλλά θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του στη «δύση της ζωής του» να απολαμβάνει τον ελληνικό ήλιο. Άλλωστε, έχει τέλειο κλίμα εκεί, ότι πρέπει για έναν συνταξιούχο.

Ημερομηνίας Γέννησης: 1979
Τόπος Γέννησης: Έχινγκεν (Donau)
Κατάσταση: Αστυνομικός

Η συνέντευξη δόθηκε το 2010 στο Νικόλαο Ράδη με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του.

FOTO Νικόλαος Ράδης