— Ποια είναι η καταγωγή σου;  

Η μητέρα μου είναι από τη Βενεζουέλα, όπου και γεννήθηκα. Μεγάλωσα στην Ελλάδα και σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στον Βόλο. Στη συνέχεια μετακόμισα στο Μαϊάμι, για να σπουδάσω μόδα. Πλέον ζω εκεί και έρχομαι στην Ελλάδα με κάθε ευκαιρία.  

— Πώς έχουν επηρεάσει οι σπουδές σου στην αρχιτεκτονική τα ρούχα που φτιάχνεις;

Η αρχιτεκτονική και η μόδα έχουν την ίδια γλώσσα, τις ίδιες ρίζες, ασχολούνται με τη λειτουργικότητα και την ομορφιά. Η διαφορά είναι στην κλίμακα. Αν έπρεπε να διαλέξω μια βασική επιρροή, είναι η προσοχή στην κατασκευαστική λεπτομέρεια.  

−Τι σε έκανε να προτιμήσεις τη μόδα απ’ την αρχιτεκτονική;

Δεν αισθάνομαι ότι εγκατέλειψα την αρχιτεκτονική. Όταν σχεδιάζω είμαι αρχιτέκτονας, αλλά αυτό που αγαπώ στη μόδα είναι ότι μπορώ να δω τα αποτελέσματα γρηγορότερα και έχω τον έλεγχο και τη δυνατότητα να δημιουργώ κάτι με τα χέρια μου.  

Ο Anastasio Giannoutsos  

— Η σειρά σου που κέρδισε αρκετά βραβεία αποτυπώνει αεροφωτογραφίες από διάφορες παραλίες του κόσμου σε ρούχα. Πώς σου ήρθε η ιδέα;

Από παιδί με γοήτευε το να κοιτάω από το παράθυρο του αεροπλάνου τα τοπία, τα χρώματα και τον τρόπο που φαίνεται η θάλασσα από ψηλά. Η συγκεκριμένη σειρά ήταν εμπνευσμένη από την όμορφη πόλη του Μαϊάμι. Θέλω σύντομα να κάνω και μια συλλογή με ελληνικές παραλίες.  

— Πώς σε επέλεξε το Not Just A Label και τι σημαίνει αυτό για σένα;

Νομίζω ότι τα τρία βραβεία που κέρδισε η παραπάνω συλλογή ήταν αυτό που τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων του Not Just A Label. Μου πρότειναν να αντιπροσωπεύσω το Μαϊάμι ως ανερχόμενος σχεδιαστής. Εννοείται πως με χαροποιεί πάρα πολύ το γεγονός ότι εκτίμησαν τη σκληρή δουλειά που κάνω.  

— Αυτήν τη στιγμή τι ετοιμάζεις;

Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ ασυνήθιστα υλικά στα ρούχα, να συνδυάζω στοιχεία από την αρχιτεκτονική με τη μόδα κι έτσι να προκύπτουν νέες υφές. Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθω να μου έρχεται μεγαλύτερη έμπνευση μέσα σε μαγαζιά με χρώματα και σιδηρικά παρά σε υφασματάδικα. Τα τελευταία μου κομμάτια τα έφτιαξα πλέκοντας ελαστικά χταπόδια και χρησιμοποιώντας αδιάβροχο PVC.  

Ο Anastasio χρησιμοποιεί ασυνήθιστα υλικά στα ρούχα του. Φωτο: Julio Gaggia

Πηγή: www.lifo.gr