Ο Χρήστος Βολικάκης ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου στο όμνιουμ και βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην ποδηλασία πίστας.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Χρήστου Βολικάκη αντικατοπτρίζονται και στην κατάταξη του παγκοσμίου κυπέλλου ποδηλασίας πίστας. Εκεί, όπου πλέον, ο Έλληνας ποδηλάτης, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan (το ελληνικό brand της Betano),βρίσκεται στην πρώτη θέση στο αγώνισμα του Όμνιουμ.

Ο 31χρονος ποδηλάτης συμμετείχε στον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στο Χονγκ Κονγκ όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση και με τους 350 βαθμούς που πήρε σκαρφάλωσε στην κορυφή.

Βέβαια, το σημαντικότερο για τον Χρήστο Βολικάκη είναι ότι πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στον στόχο του. Ποιος είναι αυτός; Να καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 μέσα από την παγκόσμια κατάταξη. Όλα αυτά για έναν αθλητή ο οποίος είναι ήδη στην κορυφή της κατάταξης τόσο στο σκρατς όσο και στο αγώνισμα των πόντων.

Στο συγκεκριμένο αγώνα ο Χρήστος Βολικάκης δεν ήταν μόνος του. Μαζί του ήταν και ο αδερφός του Ζαφείρης ο οποίος συμμετείχε στο αγώνισμα του σκρατς. Ο 30χρονος ποδηλάτης κατέλαβε την όγδοη θέση εξασφαλίζοντας 275 βαθμούς.

Η κατάταξη στο Όμνιουμ

Πηγή sport24.gr