Ο Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος είναι ο διεθνής μετρ των πνευστών που θες να γνωρίσεις

642

Όταν τον ρώτησαν αν θα ήθελε να έρθει στην Ελλάδα με τους Canadian Brass είχε απαντήσει „μακάρι“. Τέσσερα χρόνια μετά, η ευχή του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα τρομπονίστα πραγματοποιείται, αφού θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής για τη συναυλία „Οι Canadian Brass συναντούν την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών“, με ένα πολυσυλλεκτικό γιορτινό πρόγραμμα.

Στα 33 του χρόνια ο Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος θα μπορούσε να υπερηφανευτεί ότι έχει πετύχει όσα λίγοι στην ηλικία του: Κατάφερε να γίνει τρομπονίστας των θρυλικών Canadian Brass, του δημοφιλούς Κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών, για τους οποίους η Washington Post έχει γράψει ότι «με τον αξεπέραστο συνδυασμό της δεξιοτεχνίας, του αυθορμητισμού και του χιούμορ, λαμπρύνουν τα προγράμματα συναυλιακών χώρων και διεθνών φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο».

Καταμετρά περισσότερες από 100 εμφανίσεις με τους Pink Martini, το ανατρεπτικό λάτιν/τζαζ γκρουπ που λατρεύει το ελληνικό κοινό. Έχει ηχογραφήσει πέντε σόλο άλμπουμ αλλά και έχει πολυάριθμες συμμετοχές σε άλμπουμ κλασικής, ποπ, λάτιν μουσικής. Κρατά θέση βοηθού καθηγητή στο Brooklyn College at CUNY University στη Νέα Υόρκη από το 2014, πριν ακόμα κλείσει τα 30.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr