Ο Αντώνης Αηδόνης, ο φέρελπις της VfB Stuttgart, έχει καταφέρει σε ηλικία μόλις 17 ετών να συμμετέχει με τη φανέλα της ομάδας στη Bundesliga. Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γερμανία από Έλληνες γονείς, με τη μητέρα του να κατάγεται από τη Λάρισα και τον πατέρα του από την Ηγουμενίτσα. Ας γνωρίσουμε καλύτερα το νεαρό αμυντικό.

Αντώνης Αηδόνης: Ο νεαρός αμυντικός της VfB

Όντας 17 χρονών, 5 μηνών και 19 ημερών είσαι ο δεύτερος νεότερος παίκτης της VfB που έχει παίξει ποτέ στη Bundesliga. Πώς νιώθεις;

Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος γι‘ αυτό. Ήταν πάντα ο στόχος μου να παίξω στους επαγγελματίες.

Έπαιζες για έξι χρόνια με την ομάδα νέων της TSG Hoffenheim. Γιατί αποφάσισες να παίξεις με τη VfB το 2018;

Η VfB είναι μια μεγάλη ομάδα. Πολλοί νέοι παίκτες έχουν πάρει την αναγνώρισή τους μέσα από αυτή την ομάδα και ήθελα να είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισα να επιλέξω τη Στουτγκάρδη.

Ποια πιστεύεις ότι είναι τα δυνατά σου σημεία ως ποδοσφαιριστής;

Το δυνατό μου σημείο είναι κυρίως η αναμέτρηση με τον αντίπαλο. Είμαι αρκετά σκληρός παίκτης και μου αρέσει πολύ να κάνω το άνοιγμα του παιχνιδιού.

Πολλά παιδιά ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες. Έχοντας αφήσει πίσω την εμφάνισή σου στη Bundesliga, προπονείσαι εδώ και καιρό με την επαγγελματική ομάδα. Ποιες θυσίες έπρεπε να κάνεις γι‘ αυτό;

Όταν έπαιζα στην ομάδα Νέων του Hoffenheim, έπρεπε πάντα να πηγαίνω στο σπίτι με το λεωφορείο μετά από προπόνηση και η διαδρομή ήταν πολύ μακρινή. Δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί έπρεπε να πάω στο σχολείο το επόμενο πρωί. Αλλά αν θέσεις στόχους και τους ακολουθήσεις, μπορείς να τα καταφέρεις.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σου;

Μια ωραία στιγμή ήταν η υποψηφιότητά μου για τους U12 της TSG Hoffenheim. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Στους U15 μου προτάθηκε για πρώτη φορά να συμμετάσχω στη γερμανική εθνική ομάδα Νέων. Αλλά το highlight μου ήταν η πρώτη μου εμφάνιση στη Bundesliga, στον αγώνα με τη Νυρεμβέργη. Δούλεψα πολύ για αυτό.

Τι νομίζεις ότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή σου;

Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι πολύ φιλόδοξος. Θέλω πάντα να είμαι καλύτερος από τους ανταγωνιστές μου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

Είμαι ακόμα νέος και έχω ακόμη πολλά μπροστά μου. Πρέπει στην προπόνηση να εξακολουθήσω να δουλεύω σκληρά, για να μπορέσω να έχω περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες με τους επαγγελματίες. 

TEXT Γεωργία Τσιώνα

FOTO VfB Stuttgart