Η εταιρεία έχοντας 160 χρόνια εμπειρίας και υποκαταστήματα σε 5 ηπείρους, δραστηριοποιείται παγκοσμίως ως αντασφαλιστική εταιρεία και προσφέρει στους ιδιωτικούς και εταιρικούς της πελάτες μία ολοκληρωμένη σειρά προστασίας κινδύνων και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.

Μία από τις 6 ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχει έντονη δραστηριότητα, είναι και η Γερμανία, στην περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης. Τους τελευταίους μήνες η Helvetia βρήκε στο πρόσωπο του κ. Κωνσταντίνου  Σταυρακίδη έναν έμπειρο και πολλά υποσχόμενο συνεργάτη.

Κύριε Σταυρακίδη ποια είναι η πολιτική της εταιρείας;

Η πολιτική της είναι να συνεχίσει την επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της σε επιλεγμένες αγορές και μέσα από σύγχρονα, καινοτόμα, ποιοτικά προγράμματα και υπηρεσίες. Να μπορεί να καλύψει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε προσωπική, επαγγελματική,  ασφαλιστική ανάγκη, παρέχοντας και συνταξιοδοτικές λύσεις.

«Ο κόσμος χρειάζεται να νιώθει τον ασφαλιστικό του σύμβουλο ως δικό του άνθρωπο…»

Τι είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος από εσάς;

Χρειάζεται το «Αξιόπιστα, Σίγουρα, Μαζί», αυτό που πρεσβεύουμε. Οι πελάτες παρόλο που γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί, δεν αργούν να αντιληφθούν τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία της εταιρείας. Ο κόσμος χρειάζεται να νιώθει τον ασφαλιστικό του σύμβουλο ως δικό του άνθρωπο. Δίνουμε έμφαση στη διατήρηση των μακροχρόνιων σχέσεων, με υποδειγματική εξυπηρέτηση στους ασφαλισμένους. Καλλιεργούμε την προσωπική επαφή, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη τους, χτίζουμε μία υγιή σχέση, βασισμένη στην ειλικρίνεια στη συνέπεια, ενημερώνοντας και προτείνοντάς τους ολοκληρωμένες λύσεις.

Που εστιάζετε περισσότερο; Στο ασφαλιστικό ή στο επενδυτικό κομμάτι;

Με γνώμονα την πολυετή εμπειρία μας και την άρτια ενημέρωση γύρω από τις διεθνείς οικονομικές και ασφαλιστικές αγορές και ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας, παρέχουμε αντικειμενικά και αμερόληπτα ολοκληρωμένα πακέτα, τόσο ασφαλιστικών, όσο και επενδυτικών υπηρεσιών, σε ανταγωνιστικό κόστος.

Που πιστεύετε ότι υπάρχει κενό στην αγορά;

Σημαντικό θέμα, με μεγάλο κενό που δημιουργεί ανασφάλεια στον κόσμο, είναι το συνταξιοδοτικό κομμάτι. Είναι ένα θέμα το οποίο βλέπουμε από τις συζητήσεις με τους πελάτες μας ότι τους προβληματίζει ιδιαίτερα. Μεγάλη μερίδα του κόσμου αναζητά εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες τους παρέχει η ιδιωτική ασφάλεια. Είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε και να προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις για το συμπλήρωμα του κοινωνικού τους ταμείου στην περίθαλψη και τη σύνταξη. Η Helvetia προσφέρει ανάλογα προγράμματα και κάνει πιο εύκολη τη δημιουργία συμπληρωματικής σύνταξης, όπως για παράδειγμα τα εταιρικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, που δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να προσαρμόζει την αποταμίευσή του, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. 

Τελικά σε μία ασφαλιστική εταιρεία τι έχει μεγαλύτερη επιτυχία; Το όνομα της εταιρείας, το εταιρικό δίκτυο, ο ασφαλιστικός σύμβουλος ή τα καινοτόμα προγράμματα;

Ο συνδυασμός όλων αυτών μπορεί να φέρει την επιτυχία! Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος είναι αυτός ο οποίος μπορεί να προωθήσει τα καινοτόμα και ανταγωνιστικά προγράμματα σε συνδυασμό με τη βαρύτητα του ονόματος της εταιρείας. Δεν αρκεί όμως μόνο ένα ισχυρό όνομα, ούτε και ένας απλά δυναμικός και πειστικός ασφαλιστικός σύμβουλος για να προωθήσει ένα μη ανταγωνιστικό προϊόν το οποίο αντιτίθεται στα συμφέροντα του πελάτη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΔΗΣ
Διευθυντής Helvetia Στουτγκάρδης

Κωνστανίνος Σταυρακίδης / Διευθυντής Helvetia Stuttgart

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Στουτγκάρδης, κατάγεται από τον Έβρο, είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον ασφαλιστικό και επενδυτικό τομέα. Με σπουδές ως Handelsfachwirt, εξαιρετικά δραστήριος και επικοινωνιακός, από την αρχή της καριέρας του έθετε υψηλούς στόχους και παρέμενε προσηλωμένος στην αδιάλειπτη αναζήτηση στρατηγικών συνεργασιών. Για 6 συναπτά έτη συνεργάστηκε με την Allianz δημιουργώντας ένα πλουσιο χαρτοφυλάκιο. Αφουγκραζόμενος όμως τις αλλαγές της αγοράς και με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη μεταπηδά στην AXA και για 14 χρόνια υπηρετεί ευλαβικά τις αρχές της εταιρείας. Έχοντας ως background τη συνεχή και άριστη εκπαίδευση επάνω στο αντικείμενο, με οργάνωση, μεθοδικότητα, πάθος για δημιουργία και αξιοπιστία καταφέρνει να χτίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο. Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Helvetia, αποσκοπώντας να προσφέρει στους ήδη υπάρχοντες αλλά και νέους πελάτες, υπηρεσίες και προγράμματα ευέλικτα, ανταγωνιστικότερα και προσαρμοσμένα στις ατομικές τους ανάγκες.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Η πρώτη ασφάλεια που πρέπει να κάνει κάποιος ζώντας σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη είναι μία αστική ευθύνη. Τι σημαίνει όμως αστική ευθύνη; 

Σημαίνει πως κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο από αμέλεια ή από παράλειψη,  προξενεί κάποια σωματική βλάβη ή υλική ζημιά σε τρίτο πρόσωπο φέρει ευθύνη και υποχρεούται από το νόμο να την αποκαταστήσει. Δηλαδή είμαστε υποχρεωμένοι, με βάση το νόμο, να αποζημιώσουμε όποιον κριθεί ότι βλάψαμε, χωρίς καν να γνωρίζουμε το ύψος των αποζημιώσεων. Εύκολα συνειδητοποιούμε λοιπόν πόσο επιρρεπής και εκτεθειμένοι είμαστε στην καθημερινή, επαγγελματική, οικογενειακή, προσωπική και επιχειρηματική μας ζωή. Η τιμή μίας ασφάλειας κυμαίνεται ανάλογα με τις ανάγκες, λαμβάνει τελείως διαφορετική μορφή αναλόγως της ιδιότητάς μας αλλά και το αν η πράξη μας εμπίπτει στον γενικό ορισμό της αστικής ευθύνης ή σε ειδικές νομοθεσίες. 

TEXT Ευρώπη Σοϊλεμέ

Φώτο Νικόλαος Ράδης