ΙΟΝ αμυγδάλου: Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή

Η αυθεντική ελληνική σοκολάτα 88 χρόνια τώρα! Το 1930 η σοκολάτα ήταν μια ευρωπαϊκή «μόδα» που μόλις είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή στην καλή κοινωνία της Αθήνας.

1672
Ion_Sokolata

Στο Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς. Εκεί αρχίζει η πιο γλυκιά ιστορία, από μία ομάδα νεαρών που έχουν ως όνειρο να γίνουν σοκολατοποιοί.
Με σήμα το ευωδιαστό «ίον» (μενεξές) – από όπου πήρε το όνομά της – και πολλή όρεξη, γεννιέται η ΙΟΝ. Το πρώτο καταστατικό δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Σεπτεμβρίου του 1930 και ένα λαχταριστό ταξίδι ξεκινά. Σήμερα, η έδρα της βρίσκεται ακόμη εκεί όπου όλα ξεκίνησαν!

Το 1947 το πιο αναγνωρισμένο κλαδί αμυγδαλιάς της Ελλάδας… ανθίζει!

Δημιουργείται η ΙΟΝ Αμυγδάλου, που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της ΙΟΝ αλλά και όλων μας. Γιατί αυτό το κλαδί έχει στολίσει την παιδική ηλικία μας με την πιο γλυκιά γεύση! Το 1956 μπαίνουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί το δίκτυο πωλήσεων και διανομής της ΙΟΝ με την ίδρυση της εταιρείας «Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι». Στο κέντρο της Αθήνας ανοίγει το πρώτο κατάστημα και η φήμη της ΙΟΝ εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα… κυριολεκτικά! Η ΙΟΝ μεγαλώνει, αφομοιώνει τη ΝΑΣΚΟ Α.Ε. και αρχίζει σταδιακά να υλοποιεί τις πιο λαχταριστές ιδέες, με νέες σοκολάτες, καραμέλες, τσίχλες, γκοφρέτες κι άλλες λιχουδιές!

Το 1975 μία νέα σελίδα ανοίγει, με τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της ΙΟΝ στην Άρτα. Εκεί, ξεκινά η γραμμή παραγωγής γκοφρέτας – και υλοποιείται μία μεγάλη ιδέα… Το 1976 η λαχταριστή σοκολάτα ΙΟΝ αγκαλιάζει ένα ολόκληρο φουντούκι κι όλα μαζί τυλίγονται στην κλασική κι αγαπημένη πράσινη Noisetta! Δύο χρόνια μετά από τη δημιουργία του εργοστασίου παραγωγής γκοφρέτας στην Άρτα, γεννιέται η μία και μοναδική σοκοφρέτα. Κι από τότε έως και σήμερα, η παρουσία της συνοδεύει κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή της ελληνικής οικογένειας!