- Διαφήμιση -
Γράφει η Ευρώπη Σοϊλεμέ:

Νησιωτικός ρυθμός και το καλοκαίρι έρχεται ξανά στη Στουτγκάρδη με τον Πανό Κιάμο, έναν ξεχωριστό καλλιτέχνη που θυμάται σχεδόν πάντα τα μικρά ονόματα των θαυμαστών του.

Το χαμογελαστό παιδί που έχει το χάρισμα, με τα τραγούδια και με το στιλ του, να μας κάνει να ξεχνάμε λίγο τα προβλήματά μας. Αντιλαμβάνεσαι πόσο χαρισματική προσωπικότητα είναι και κυρίως πόση θετικότητα εκμπέμπει, από τα πρώτα κιόλας λεπτά που θα μιλήσεις μαζί του. Την περίοδο αυτή προετοιμάζεται για τις εμφανίσεις του που ξεκινούν στην Αθήνα με τον Αντύπα. Βέβαια στις 2 Οκτωβρίου θα τον απολαύσουμε αποκλειστικά στη Στουτγκάρδη για μία και μόνο εμφάνιση στο Carl Benz Arena μαζί με την Ελένη Χατζίδου. Άλλος ένας λόγος που εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού τον αγαπάμε, είναι ότι πάντα ήταν ανοιχτός να έρθει για να μας διασκεδάσει χωρίς βεντετισμούς και υπερβολές.

Προσγειωμένος, με μια φιλοσοφία ζωής που αν θέλαμε να την περιγράψουμε με λέξεις θα ήταν «δεν κάνω οτι δεν θα ήθελα να μου κάνουν». Η γνωριμία μας μετράει 16 χρόνια και από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει καθόλου. Είναι το ίδιο απλός, επικοινωνιακός, ευγενικός και με παιδεία. Αν και γνωρίζει πολύ καλά τη νύχτα, μοιάζει να μην τον έχει αγγίξει καθόλου. Το τελευταίο του τραγούδι με νησιωτικό ρυθμό αγαπιέται και τραγουδιέται, γι’ αυτό και παραμένει μέχρι σήμερα στα top ανεβαστικά κομμάτια.

«Ο Έλληνας μετανάστης έχει πιο πολύ
πάθος στον τρόπο που διασκεδάζει»

Κάθε τραγούδι σου και μία επιτυχία. Είσαι πολλά χρόνια στο χώρο και έχεις φανατικούς θαυμαστές. Για όλους εμάς είναι μια διασκεδαστική δουλειά. Για εσάς όμως που τη ζείτε εκ των έσω, ίσως να είναι λίγο διαφορετικά. Πόσο γερό στομάχι πρέπει να έχει κάποιος για να επιβιώσει;

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Ο κόσμος είναι αυτός που με στηρίζει και μου δίνει δύναμη και ενέργεια για να προχωρήσω. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει ένα δημιουργικό άγχος για να μην απογοητεύσω το κοινό μου. Όταν κυκλοφορεί ένας δίσκος, εγώ την επόμενη κιόλας εβδομάδα βρίσκομαι στο στούντιο για τον επόμενο. Αυτό είναι αρκετά επίπονο και κουραστικό γιατί απαιτεί χρόνο εκτός πίστας. Είναι ένα μέρος της δουλειάς που δε φαίνεται, αλλά πρέπει να γίνει για να κυκλοφορήσουν τα καλύτερα κομμάτια. Αυτό το συναίσθημα όμως, όταν βλέπω τον κόσμο να τραγουδάει και να χορεύει με τα τραγούδια μου, μου δίνει μεγάλη χαρά, ικανοποίηση και με ξεκουράζει.

Σε ένα νέο πρόσωπο που έχει φωνή, εμφάνιση και χαρακτήρα τι άλλο θα του έλεγες οτι χρειάζεται για να ξεχωρίσει, με τα σημερινά δεδομένα; Αυτό που χρειάζεται σίγουρα είναι υπομονή και να αγαπάει αυτό που κάνει. Τα πράγματα πλέον δεν είναι τόσο εύκολα. Πολλοί πιστεύουν πως η καριέρα είναι σαν ένα παιχνίδι όπου σε τρεις μήνες θα κερδίσουν τα πάντα. Αυτό όμως δεν είναι ούτε πορεία, ούτε καριέρα, αλλά ένα μικρό σκαλοπάτι. Το σημαντικό δεν είναι να γίνεις γνωστός, αλλά η επιτυχία σου να έχει διάρκεια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έκαναν επιτυχία 2-3 χρόνια και έκτοτε δεν τους θυμάται κανείς.

Το προτελευταίο σου τραγούδι έχει τίτλο «Απωθημένο». Εσύ έχεις απωθημένα;Έχω απωθημένα και ακριβώς επειδή λέγεται απωθημένο, θα ήθελα να το κρατήσω για εμένα.

Στις 2 Οκτωβρίου θα είσαι μαζί μας στη Στουτγκάρδη. Υποθέτω πως δεν είναι η πρώτη σου φορά. Θα ήθελα να μας πεις, λοιπόν, αν έχεις εντοπίσει κάποιες διαφορές στον τρόπο διασκέδασης του Έλληνα μετανάστη με τον Έλληνα που ζει στην πατρίδα του; Ο Έλληνας μετανάστης έχει πιο πολύ πάθος στον τρόπο που διασκεδάζει. Το κοινό της Στουτγκάρδης είναι ζεστό και είναι χαρά μου και τιμή μου, ακριβώς ένα χρόνο μετά, να τα ξαναπούμε. Αυτό δε συμβαίνει τυχαία. Ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει τον καλλιτέχνη όποτε θα ήθελε και επειδή πρέπει να περιμένει την προγραμματισμένη εμφάνισή του, γι’ αυτό είναι και πιο θερμός.

Να περιμένουμε κάποια έκπληξη τώρα που θα μας έρθεις; Ίσως κάποιο νέο τραγούδι; Ναι είναι πολύ πιθανό, ένα καινούριο τραγούδι να το πούμε αποκλειστικά στη Στουτγκάρδη!

Ας κάνουμε και ένα γρήγορο πέρασμα από την πολιτική. Υπάρχει κάποιος πολιτικός, όχι αποκλειστικά Έλληνας, που θαυμάζεις; Και γιατί;Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που να θαυμάζω και λυπάμαι πολύ γι’ αυτό. Γιατί αυτό θα σημαίνε ότι έκανε πολλά καλά πράγματα. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου, τουλάχιστον κανέναν εν ενεργεία.

Πώς βλέπεις τα πράγματα στην Ελλάδα, κυρίως για τους νέους και τις δυνατότητες εξέλιξης που τους δίνονται; Υπάρχουν ευκαιρίες, υπάρχει εξέλιξη;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις για τους νέους. Πρέπει όμως αφού δεν υπάρχουν ευκαιρίες να τις δημιουργήσουμε μόνοι μας. Έχουμε μία τάση να ξοδεύουμε τη δημιουργική μας ενέργεια στο να κατηγορούμε πάντα τους άλλους, αλλά δεν είναι έτσι. Δυστυχώς φταίμε εμείς. Όσο για αυτό που πιστεύουν έξω για τη νεολαία μας, έχω να πω πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δουλεύει, αλλά δεν αναγνωρίζεται η εργασία του.

Πορτρέτο

Αγαπημένη συνήθεια: Να παίζω PlayStation με το γιο μου
Αγαπημένο χόμπι: Πίνγκ-Πόνγκ
Μέρος που ηρεμείς:
Tο αυτοκίνητό μου

Καταγωγή:
Αθήνα, με γιαγιά από το Αϊβαλί
Γενέθλια: 4 Οκτωβρίου
Αγαπημένο φαγητό: Φρικασέ
Αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτου:
Mercedes Benz

- Διαφήμιση -