- Διαφήμιση -

Ένα όνειρο και μία τεράστια επιθυμία για τον Ποντιακό Ελληνισμό, πήρε σάρκα και οστά με την πρωτοβουλία του Σύλλογου «Ποντιακή Εστία» Στουτγκάρδης.

Σε μία εκδήλωση με καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα και κίνητρο αποκλειστικά και μόνο την αγάπη και την υποστήριξη στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα» το Σάββατο, 22 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Mozartsaal Liederhalle και υπό τη μουσική επιμέλεια του Don Christo Kemanetzidi, ο Ποντιακός Ελληνισμός ένωσε τις δυνάμεις του. Πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες συναυλίες, με τη συμμετοχή του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, Κώστα Θεοδοσιάδη, Αλέξη Παρχαρίδη, Γιώργου Ιωαννίδη, Στάθη Παυλίδη, Ελένης Σαμανίδου και τη 15μελή ορχήστρα.

Οι περίπου 500 θεατές που έδωσαν το παρών στην συναυλία ταξίδεψαν μέσα από τα αγαπημένα τραγούδια του Πόντου, γέλασαν με το θεατρικό σκετς του Γιώργου Συμεωνίδη και έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα για τις μουσικές στιγμές, γεμάτες παράδοση και νοσταλγία.

Ο σύλλογος «Ποντιακή Εστία», με τον αεικίνητο του πρόεδρο Δημήτρη Οξυζίδη, είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τις επιτυχημένες διοργανώσεις αλλά και τις μεγάλες δραστηριότητες γύρω από την παράδοση του Πόντου. Πριν την έναρξη της συναυλίας ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που μόχθησαν και στήριξαν αυτό το έργο: «Μιά εκδήλωσή με αυτόν τον τεράστιο βαθμό παραγωγής απαιτεί πάρα πολύ συντονισμό, μεγάλο κόπο άλλα και απαραίτητη την οικονομική στήριξη κάποιων χορηγών, που ευχαριστώ από τα βάθη της καρδίας μου».

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Σωκράτη Βασιλειάδη, λέγοντας χαρακτηριστηκά: «Πέρα από την οικονομική στήριξη, με συγκίνει το πόσο μας στάθηκε ηθικά αυτός ο άνθρωπος, ανά πάσα στιγμή ήταν παρών για να προσφέρει. Είναι προνόμιο να συναντά κανείς τέτοιους ανθρώπους στην ζωή του».

Ένας από τους στόχους του συλλόγου, είναι να διοργανώνει μία φορά τον χρόνο μία εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκε διοργάνωση για το σύλλογο «Φλόγα», ο οποίος ιδρύθηκε το 1982 με στόχο την αρωγή καρκινοπαθών παιδιών. Φέτος επιλέχθηκε το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονικης “Η Μέλισσα” που ξεκίνησε την λειτουργία του ως στέγη περίθαλψης και φροντίδας ορφανών και απόρων κοριτσιών το 1922.

Βασιλεία Μαύρου, διευθύντρια του ορφανοτροφείου «Η Μέλισσα» μαζί με τον πρόεδρο της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδη, Δημήτρη Οξυζίδη. © Pavlos Nikolaidis

Η Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου “Η Μέλισσα” κυρία Βασιλεία Μαύρου παρευρέθηκε στην Στουτγκάρδη και στη συναυλία αντικρίζοντας έναν Ελληνισμό γεμάτο ζεστασιά και αγάπη, κάτι που την εξέπληξε ευχάριστα. «Ακόμα δε μπορώ να πιστέψω αυτά που ζω αυτές τις μέρες εδώ..», δήλωσε βαθιά συγκινημένη.

Δήλωση στο Facebook page της «Μέλισσας»: «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το μεγαλείο της χθεσινής συναυλίας. Άραγε το ευχαριστώ αρκεί; Ευγνωμοσύνη, δέος, χαρά. Ευχαριστούμε την Ποντιακή Εστία Στουτγκάρδης. Είστε υπέροχοι, είστε μοναδικοί!!!!!!»

Στο έντυπο περιοδικό ΕΤΣΙ ειν’ η ζωή τέλος Μαΐου, θα σας παρουσιάσουμε ένα λεπτομερές ρεπορτάζ γύρω από αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Μείνετε συντονισμένοι.

Βίντεο και φωτογραφίες απο την συναυλία«ΠΟΝΤΟC»:

Καλλιτέχνες:
Ασλανίδης, Παρχαρίδης, Παυλίδης, Κεμανετζίδης, Θεοδοσιάδης, Ιωαννιδης, Καραπαναγιωτιδης και Ελενη Σαμανίδου !!!!

- Διαφήμιση -